دوره های آموزشی و خدمات

زایمان بدون درد

زایمان بدون درد چگونه است؟

تفاوت زایمان طبیعی یا سزارین در چیست؟

مزایا و معایب زایمان  بدون درد چیست؟

ما در این مقاله سعی نموده ایم که به زایمان بدون درد بپردازیم. و جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه می کنیم که این متن را تا انتها مطالعه نمایید. لطفا ما را با ادامه مطلب همراهی بفرمایید.

ما زایمان را انتهای بارداری مادر می دانیم. که نوزاد را از شکم یا رحم خارج می کنیم. مادران شاید بارها در مورد مراحل زایمان نکاتی را شنیده اند، اما در این جا به شرح انواع زایمان می پردازیم.

زایمان بدون درد

انواع زایمان عبارتند از:

  • زایمان سزارین:

  • اگر برای مادری زایمان طبیعی ممکن نبود، ما زایمان سزارین را به عنوان  بهترین گزینه برای او می دانیم تا  به حفظ جان مادر و نوزاد کمک کنیم.  پزشک یا ماما در موارد زیر زایمان سزارین را به مادر توصیه می کند: چندقلویی، تحت فشار بودن نوزاد، عدم قرار گرفتن سر نوزاد در پایین رحم، بزرگ بودن نوزاد به گونه ای که نتواند از کانال زایمانی عبور نماید، عدم رشد کافی نوزاد، سابقه سزارین قبلی، جدا شدن جفت از دیواره داخلی رحم (پارگی جفت)، خروج طناب نافی از گردن رحم قبل از خروج نوزاد و… بسیار گزینه مناسبی است.
  • زایمان واژینال پس از سزارین: بیشتر خانم ها بعد از داشتن زایمان سزارین می توانند بعدها زایمان طبیعی انجام دهند. به شرط آن که: جراح در سزارین اول، برش افقی در رحم ایجاد کند، جنین تک قلو باشد، سزارین قبلی را به دلیل قرار گرفتن پاهای جنین در پایین رحم (بریچ) انجام بدهند، لگن اندازه کافی برای عبور نوزاد با اندازه متوسط را داشته باشد.
  • زایمان واژینال یا زایمان طبیعی(بدون کمک):

  • این نوع زایمان متداول ترین و ایمن ترین نوع زایمان است که شروع آن با هیچ گونه داروی ضد دردی اتفاق نمی افتد. که به عنوان زایمان طبیعی اطلاق می کنیم. مادران باردار، در اغلب موارد  این نوع زایمان را در حین زایمان از کمک های پزشکی نظیر پایش ضربان قلب جنین برایش ترجیح می دهند.
  • زایمان واژینال با کمک:

  • این نوع زایمان خود 5 دسته است.  و متخصص زنان یا  ماما با استفاده از: زایمان فورسپس یا انبر، زایمان با مکش، اپیزیوتومی، آمنیوتومی یا زایمان القا شده انجام می دهند. و هر کدام را که صلاح بدانند  برای مادر باردار تجویز می کنند.
  • مثلا اگر مادری انقباضات خود به خودی را  پیش از موعد  و طبیعی در رحم حس کند، از روش زایمان القا شده استفاده می کنند. اما اگر کیسه آب مادری پاره شود، متخصص زنان یا ماما با استفاده از یک قلاب پلاستیکی کوچک، کیسه آمنیوتیک را سوراخ می کنند تا جریان یک مایع گرم را در درونشان احساس نمایند. اگر پزشک یا ماما نیاز به زایمان سریع را صلاح بداند، یک برش جراحی در بافت بین دهانه واژن و مقعد می دهد(پرینه)تا زایمان را تسریع دهند. این نوع زایمان  مزایایی که دارد این است که از وقوع پارگی های بزرگ در هنگام زایمان جلوگیری می کند که به این نوع زایمان همان اپیزیوتومی می گوییم
  • زایمان با مکش:

  • زایمان با وکیوم یا مکش بسیار شبیه به زایمان با انبر است. متخصص زنان یا کمک ماما با استفاده از یک مکش، سر کودک را درون یک پاکت پلاستیکی قرار می دهند و به آرامی نوزاد را درون کانال زایمان می گذرانند. در زایمان با انبر یا همان فورسپس با استفاده از انبر از طریق کانال زایمان نوزاد را خارج می نمایند به این نوع زایمان، فورسپس می گویند.

انتخاب زایمان بی درد چگونه است؟

  متخصصین زنان و  ماماها بر این عقیده هستند  که زایمانی را انتخاب نمایید که علاوه بر فوایدی که  زایمان سزارین یا زایمان طبیعی برای شما به همراه دارد، یک خاطره خوش و بی درد را برایتان به ارمغان بیاورد.

حال سوال این است که: ما چگونه می توانیم زایمان طبیعی بی درد یا زایمان سزارین راحت را برای خودمان ممکن کنیم؟

زایمان طبیعی بی درد

اگر مادری خواهان زایمان طبیعی است با تزریق اپیدورال توسط متخصص بیهوشی مجرب این امر امکان پذیر خواهد بود. این پروسه را متخصص بیهوشی  در آغاز دردهای زایمان با کمک یک سوزن و یک لوله پلاستیکی باریک (کاتتر) در بین مهره کمر بین فضای اپیدورال تزریق نماید. بعد از آن سوزن را خارج می کند و لوله پلاستیکی تا زمان زایمان باقی می ماند. در این پروسه مادر در حین دردهای انقباظی درد زایمان کمتری را احساس می کند.

مزیت زایمان بی درد:

یکی از مزایایی که این پروسه به همراه می آورد این است که مادر می تواند تا زمان زایمان طبیعی تمام پوزیشن ها را اجرا کند. و دردهای آزاد دهنده را بسیار کم حس می کند. از مهم ترین مزایای زایمان طبیعی نسبت به زایمان سزارین در این است که مادر بلافاصله بعد از تولد نوزاد می تواند بعد از گذر چند ساعت به فعالیت ها و امور روزمره خود بپردازد. و هیچ گونه درد زایمانی را احساس نکند.

زایمان سزارین بی درد

مادری که  زایمان سزارین را انتخاب می کند و خواهان زایمان بی درد است، باید ابتدا به تمام گفته ها و آموزش های متخصص زنان وماما توجه نماید. و در حین زایمان در صورتی که از بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده کند کمترین دردرا  احساس خواهد نمود.

 پزشک حتما باید قبل از زایمان نوع بیهوشی و یا بی حسی را برای مادر باردار تعیین نماید. مادر نیز باید در بهترین زمان ممکن برای تولد نوزاد به بیمارستان مراجعه نماید تا جان او و جنین در خطر نباشد.

متقاضی حتما باید در انتخاب متخصص زنان و زایمان و ماما به تبحرش اعتماد کند.  و از صلاحیت او اطمینان حاصل کند. و پزشکی قابل قبول را در این زمینه انتخاب کند. تا در حین پروسه زایمان تبحر و تجربه کافی و لازم را دارا به کار ببرد. پزشک نیز باید صادق و تمامی نکات مراقبتی را به بیمار خودش بازگو کند.

با تشکر مدیریت سایت مرکز مشاوره و خدمات مامایی رویان مهر سلامت

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

Call Now Button